Haarapääsky / se on sitten kesä ! #shorts

20

Modified by YouCut:

20 thoughts on “Haarapääsky / se on sitten kesä ! #shorts

 1. Pääskyset kottaraiset ja västäräkit on riippuvaisia.karjatalloudesta meiltä ainakin hävisi kun karjan pito lopetettiin.ruoka kysymys.

  1. Kärpäset vähenee kun elukat lähtee..
   Kottaraiset oli kadoksissa vuosikymmenet (Ranskassa myrkytettiin) nyt on muutamana vuotena niitäki taas alkanu näkymään..

  2. Luomueläintiloilla on aina pääskyjä paljon. Myrkkyjen, erityisesti hyönteismyrkkyjen käytöllä viljelyssä on aivan suora yhteys pääskyjen määrään.
   Muistan kotona aikoinaan kun räystäspääskyjä oli paljon navetan ylisen räystäiden alla, ja muutamassa liiterissä sekä lantalassa oli aina haarapääskyjä. Pesiviä pareja oli useampi kymmenen. Nyt paikka on autiona niin ei ole pääskyjäkään enää näkynyt kuin pelloilla ruokailemassa. Niistä ajoista toki pääskyjen määrätkin on suorastaan romahtaneet. Melko huolestuttava ilmiö noin yleisesti.

  3. ​@Sakkeus täällä haarapääskyjä riittää..
   Räystäspääskyt vähentyneet..oravat hävittää niiden pesät..

  4. @Agrikaattori Oon itse tehnyt räystäspääskyille sellasia valmiita puun ja sementin seoksesta tehtyjä pesiä eli puubetonipesiä. Niitä ei tikka eikä orava riko ja ne kelpaa räystäspääskyille hyvin.

 2. Vielä ei ole näkynyt kuin yksittäisiä haarapääskyjä pellolla lentelemässä. Yksi räystäspääsky myös näkyi. Pääskyt on aika paikkauskollisia lintuja. Palaavat aina samoille paikoille pesimään, ja ilmeisesti muuttomatkalta selvinneet poikaset saattaa asettua uudelle paikalle.

  1. Aika hyvät navigaattorit pääskyillä…samoin kuovit,nekin palaavat samoille pelloille missä ovat olleet aikaisemmin..

  2. @Agrikaattori Kyllä. Just tulin äestämästä. Oli töyhtöhyypätkin rakentaneet melkein samoille paikoille taas pesänsä. Yksi oli hyvin lähelle samalla paikalla kuin viime keväänä. Kolme pesää löysin ja kaikki säästyi.

  3. @Sakkeus aika vaikea havaita töyhtöhyypän pesät…hyvä kun huomasit ☺️
   Siellä jo pellot kuivia?

 3. Mä laitan avoomet oviaukot tukkohon,mun markilla pääskyyset ei juhuli tai paremminki sanoen sotke :-/

  1. Tuolta on vaikea aukkoja tukkia..pakko pitää kesällä ikkunoita auki,on muuten liian kuuma..ompaha pääskysillä pesäpaikkoja 😅 sotkeeha ne tietty..😮

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *